Kategorier
Värmepump

Värmepumpar i Stockholm för små och stora fastigheter

En värmepump ska passa både fastigheten och hushållet. Men vad är det för skillnad mellan olika värmepumpar och finns det någon för fritidshuset i Stockholm?

Att värmepumpar är effektiva och håller värmekostnaderna nere vet de flesta. Men vad är det för skillnad mellan olika värmepumpar och vilken ska man välja? Det enkla svaret på frågan är att man ska välja den värmepump som passar huset bäst. Den som klarar att leverera den mängd värme och varmvatten som hushållet behöver.

Men ganska ofta klarar flera olika typer av värmepumpar att göra jobbet. Det som skiljer olika värmepumpar åt är var de hämtar värmen. Det finns jordvärme, luftvärme, vattenvärme och bergvärme att välja mellan. Men oavsett vilken värmepump man väljer har man alltid igen pengarna eftersom värmekostnaderna går ner så pass mycket. Men också för att fastighetens värde ökar med ett bra värmesystem.

Finns det värmepumpar för fritidshus?

Funderar man på att installera någon typ av värmepump i fritidshuset ska man först fundera på hur mycket man kommer att använda det och när. Är det mestadels under sommaren och kanske någon enstaka helg på våren och hösten kan det vara bättre att satsa på en luftluftvärmepump. Den är enkel och billig att installera och drar mycket mindre el än vanliga el-element.

Är det däremot ett fritidshus som man använder under längre perioder när det är kallt och som dessutom är vinterbonat kan det löna sig att välja någon annan typ av värmepump. Bäst är att ta hjälp med beräkningarna. Ett företag som är experter på värmepumpar i Stockholm kan kostnadsfritt ta fram olika förslag.