Kategorier
Rörmokare

Rörmokare på Södermalm – mångsidig tekniker

En rörmokare på Södermalm löser de flesta uppdrag som har med vatten och avlopp att göra och dessutom kan en sådan VVS-tekniker rycka ut vid akuta problem.

En rörmokare har många strängar på sin lyra. Av tradition vet vi att en rörmokare kapar, skarvar och kröker rör. Men en firma med välutbildade och erfarna rörmokare, eller VVS-tekniker som de även kallas idag, tar sig på många skiftande uppdrag. Allt som har med värme, ventilation och sanitet att göra – exempelvis installation och driftsättning av värmepumpar.

Visst har vi kunnat läsa och höra om självutnämnda hemmafixare som med egna händer har installerat rörledningar. Sådant kan ge allvarliga konsekvenser såsom läckage och vattenskador. Och skadeersättningen från försäkringsbolaget har då uteblivit. Installationer av det slaget ska självklart göras av en behörig rörmokare. Det är dessutom olagligt att göra vissa jobb som lekman.

Rörmokare på Södermalm – drift och underhåll

Åke har köpt några fastigheter med hyreslägenheter i södra Stockholm. Fastigheterna har några år på nacken och han är tveksam till hur tidigare ägare skött drift och underhåll. Eftersom han själv inte är någon expert på fastigheter har han anställt en fastighetsskötare som håller kontakten med hyresgästerna. Själv nöjer han sig med att inkassera hyrorna. Från sin fastighetsskötare får han information som oroar honom. Hyresgästerna klagar på dålig lukt i badrummen. Dessutom måste vicevärden rycka ut ständigt och rensa proppar i vaskarna.

“Vi måste nog snart spola avloppsrören i alla fastigheterna”, nämner fastighetsskötaren för Åke. “Jag hoppas att vi slipper att göra stambyte”, fortsätter han. För att undersöka läget föreslår fastighetsskötaren att Åke ska kontakta en rörmokare på Södermalm som han känner till. Firman som har duktiga rörmokare som kan ta på sig uppdraget att undersöka rören, och dessutom spola dem rena med varmt vatten under högt tryck. En bra metod för att förebygga framtida problem!