Kategorier
Rörmokare

Rensa avloppen med rörmokare i Täby

Det finns en del stopp som inte går att lösa på egen hand. Då är det bara att ringa in en erfaren rörmokare i Täby som kommer med verktygen hals över huvud.

En del stopp kan man bara inte fixa på egen hand. Det handlar ofta om spruckna rör, ett gammalt rör under jorden där rötter och skräp har skapat en blockad eller om man har spolat ner fel saker i toaletten, och det har byggts upp en barrikad. Då är det bara att ringa in en expert på VVS i Täby, så kommer han med verktyg och kamera för att hitta problem och skapa lösningar.

Men bara för att ni inte kan fixa felet på egen hand när det väl är en fullfjädrad blockad, så betyder det inte att ni inte kan förhindra nya stopp i avloppet. Det finns många olika sätt att göra det på. Till exempel så ska man inte spola ner någonting annat än toalettpapper och avföring i toaletten. Hår från borsten, sanitetsprodukter och andra småsaker behöver kastas i soptunnan.

De bästa tipsen från en rörmokare

Undvik att skapa blockader i köket genom att använda er av en sil. Det går att köpa på de flesta ställen, och det gör stor skillnad. Häll rester direkt ner i soptunnan, eller genom silen, om det är vattniga rester, innan ni diskar av föremålen. Om det är mycket olja eller fettrester i pannan eller kastrullen så är det viktigt att ni torkar ur med hushållspapper och kastar i soptunnan.

Fett har en tendens att stelna och fästa sig på insidan av rören när ni häller det rätt ner i vasken. Inom kort kommer ni då att få stopp i köksvasken, och det är inte att rekommendera. Häll en deciliter med bikarbonat ner i rören, och häll sedan över en deciliter med ättika. Låt det verka i några minuter innan ni häller en liter med varmvatten ner i rören, och sticker ner en piprensare.