Kategorier
Artiklar

Stopp i avlopp – vad gör man?

Det finns alltid en anledning till att det blir stopp i avlopp men det kan vara svårt att se vad det är eftersom det gömmer sig inuti rören. Det bästa man kan göra är att ringa rörmokaren direkt.

Rör är oftast inbyggda eller ligger under jord så det är svårt att komma åt och se vad som händer inuti. Därför har rörmokare kameror som de kan skicka ner i rören för att se hur det ser ut.

Om rör inte rensas regelbundet samlas det ofta skräp, hår och smuts och då blir det stopp i avloppet. I en större fastighet kan det ställa till stora problem eftersom det vatten som inte kan ta sig ut genom rören istället trycks upp i golvbrunnarna. Då blir det översvämning och smutsigt vatten hamnar på golv och i källare.

Avloppsvatten som svämmar ut luktar illa och kan orsaka stora skador och därför måste man åtgärda direkt. En rörmokare kan komma ut och högtrycksspola rören med hetvatten så att det som satte stopp i avloppet sköljs bort.

Bästa sättet att förebygga stopp i avloppet

Även om man kan få hjälp att ta bort stopp i avloppet så är det allra bästa att förebygga så att det inte händer. Kontaktar man en rörmokare så kan de göra en regelbunden inspektion av rören och se att de inte är skadade eller att där samlats skräp.

Att skölja igenom rörsystemet med högtryck gör att rören håller sig i gott skick och skulle där finnas sprickor så upptäcker man det i tid.