Kategorier
Värmepump

Allt du behöver veta om luft vattenvärmepumpar

Har du jobbigt höga energiräkningar? I så fall kan lösningen vara att byta värmesystem och installera en luft vattenvärmepump. Här är några användbara tips.

Luft vattenvärmepumpar har blivit en rejäl snackis de senaste åren sedan allt fler tar klivet från de traditionella uppvärmningsmetoderna till dessa miljövänliga och plånbokssnälla alternativ. Men hur fungerar egentligen en luft vattenvärmepump?

Lite kortfattat kan man säga att en luft vattenvärmepump snor åt sig värmen ur luften – även när graderna kryper ner under noll – och förvandlar den till skön värme och varmvatten i ditt hus. Det är ett billigt sätt att producera värme på och de flesta som installerar en värmepump får kraftigt reducerade uppvärmningskostnader.

Så mycket kostar det att installera en luft vattenvärmepump

För att få veta kostnad för en luft-vattenvärmepump måste man ta in offerter och jämföra priser. Priset på en luft vattenvärmepump kan variera ordentligt beroende på hur stort ditt hus är, dina behov av värme och varmvatten, samt modellen du väljer. Precis som med allt annat i livet får du vad du betalar för, så ett tips är att inte snåla in på kvalitet.

Men det fina i kråksången är att även om det kan kännas som en rejäl utgift har man alltid i slutändan igen pengarna. Du får ner dina energikostnader och eftersom du blir mindre beroende av fossila bränslen gör du också en insats för planeten.